NWO - Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek - print-logo

URL voor deze pagina :
https://archief.nwo-i.nl/geen-categorie/2015/03/27/tweede-call-voor-nieuwe-tenure-track-posities-binnen-computational-sciences-for-energy-research-initiatief/

Geprint op :
17 maart 2025
12:34:25

Deadline 14 september 2015
Onderzoekers, met of zonder vast dienstverband in Nederland of daarbuiten, zijn uitgenodigd om een onderzoeksvoorstel in te dienen. De indieners kunnen zelf een onderzoeksinstelling of -instituut in Nederland uitkiezen waar zij het tenure track onderzoek uit gaan voeren. De doelstelling van het programma is om te voorzien in een duurzame investering in de computational sciences. Daarom wordt zowel van de kandidaten als de onderzoeksinstellingen verwacht dat zij een langdurige verplichting aangaan. De onderzoekers die een tenure track positie binnen dit programma toegewezen krijgen, zullen in samenwerking met de gekozen onderzoeksinstelling een ontwikkeltraject in gaan. In dat traject worden zij gestimuleerd om zich te ontwikkelen tot universitair docent (UD) met de ambitie dat de kandidaten daarna op korte termijn doorgroeien tot hoogleraar. De kandidaten moeten dan ook een intentieverklaring van het bestuur van de betreffende onderzoeksinstelling overleggen bij het indienen van een voorstel. Voor alle projecten zijn een persoonlijk budget voor de indiener, een promovendus en materieel budget voorzien.

Selectieproces
In de eerste stap, nog voor het indienen van het voorstel, moeten kandidaten instemming verkrijgen van de instelling waar zij hun tenure track positie in het kader van deze call uit willen voeren. Het doorlopen van een selectieprocedure bij de instelling kan noodzakelijk zijn voor het verkrijgen van de hierboven genoemde schriftelijke overeenkomst met het bestuur van de betreffende organisatie. De CSER-programmacommissie beoordeelt de projecten. Het selectieproces bij FOM omvat een voorselectie, het raadplegen van externe referenten en interviews.    

Meer informatie
Deze call is onderdeel van het 'Computational sciences for energy research' initiatief.

Confidental Infomation