NWO - Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek - print-logo

URL voor deze pagina :
https://archief.nwo-i.nl/nieuws/2015/06/18/vinod-subramaniam-benoemd-tot-nieuwe-rector-magnificus-vu/

Geprint op :
22 maart 2025
14:11:43

Wim Kuijken, voorzitter van de Raad van Toezicht  van de Stichting VU-VUmc: "De raad ziet in Vinod Subramaniam een toegankelijke en verbindende rector. Hij brengt diversiteit en internationale ervaring en perspectief mee; dat helpt om diversiteit en de ambitie tot verdere internationalisering nog nadrukkelijker binnen de VU te realiseren. Daarbij heeft hij een sterk onderzoeksprofiel en is hij zich zeer bewust van de belangrijke onderwijstaken van onze universiteit."

Vinod Subramaniam kijkt vooruit en blikt terug: "Ik ervaar de VU als een bijzondere universiteit, onder meer vanwege de grote diversiteit in de studentenpopulatie, waardoor de VU haar maatschappelijke taak als universiteit zeer goed kan vervullen. Ik zie ernaar uit hier als rector magnificus een bijdrage aan te kunnen leveren, samen met de medewerkers en studenten.
In de korte periode dat ik directeur ben geweest, heb ik AMOLF leren kennen als een inspirerende omgeving waar toponderzoek wordt verricht door excellente en bevlogen onderzoekers. Het instituut vaart een heldere koers en is een verrijking voor het Nederlandse onderzoekslandschap. Ik heb er alle vertrouwen in dat AMOLF een goede opvolger vindt."

FOM-directeur Christa Hooijer ziet het als een eer: "Dit is een prachtige kans voor Vinod en een eer dat een FOM-directeur tot rector magnificus benoemd wordt. Vinod heeft na zijn komst naar AMOLF in 2013 als directeur zijn visie voor het instituut uitgezet en daar al mooie stappen in gemaakt. Ik wil hem bedanken voor zijn inzet en wens hem veel succes."

Loopbaan
Subramaniam (1967, India) studeerde elektrotechniek aan Cornell University en promoveerde in 1996 aan de University of Michigan in de Verenigde Staten in de technische natuurkunde op de toepassing van laserspectroscopie voor eiwitonderzoek. Hij was daarna onder meer verbonden aan het Max Planck Institute for Biophysical Chemistry in Göttingen, Duitsland en in 2002 vertrok hij naar het Verenigd Koninkrijk om bij AstraZeneca senioronderzoeker te worden. In 2004 werd hij hoogleraar aan de Universiteit Twente. Hij is sinds 2011 senior fellow en gasthoogleraar aan de Zukunftskolleg van de universiteit van Konstanz in Duitsland.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling persvoorlichting van de VU, (020) 598 56 66, pers@vu.nl.

Confidental Infomation